Gastronomie

V Grandhotelu Pupp otevřeli tajný bar. Je inspirovaný Bondem a mají tu aktuálně nejdražší drink v Česku
Je to vzpomínka na natáčení Casino Royale, ukázka českého umu a také…

Našel způsob, jak uspět mezi miliony videoreceptů. Teď svým vařením baví český Instagram
Patrik Gémeš je především designér, miluje ale vaření – a jeho kulinářský projekt v záplavě instagramových receptů dokonale vyčnívá.

Závodil v triatlonu a vařil v jednom z nejlepších podniků světa. Teď má za úkol znovu rozjet Zlatou Prahu
Maroš Jambor vařil v michelinských restauracích i u Gordona Ramsayho. V nově otevřeném hotelu Fairmont má na starosti jeho nejlepší restauraci.

Před lety rozjel v Dejvicích kavárnu, pak i tapas bar. Teď s oblíbenými podniky šlape do cateringu
Nový brand Dejvice Catering stojí na nabídce dvou zavedených dejvických podniků. Obsloužit dokáže tři sta až čtyři sta lidí v Praze a okolí.

Hliněný hrnec, co krásně voní. Vršovický podnik láká na jídlo, které v Praze jen tak nenajdete
Ve Vršovicích otevřela restaurace Bao Bao Xiang, jež sází na kantonskou rýži vařenou v hliněném hrnci. Chutná skvěle a zákazníci se jen hrnou.

Nové Kro otevře na konci léta. Třetí pobočka vznikne v developerském projektu Dock v Libni
V Docku získá oblíbené bistro větší prostory, které umožní mít tu nejen restauraci, ale i další části podnikání.

Dělal v autoprůmyslu, ale šel za svým snem. Jeho firma na kvašené omáčky loni vyrostla o 900 procent
Rajčatovou omáčku si dělal Radim Stráník nejdřív doma, pak založil firmu Fermato a loni se jí začal plně věnovat. V obratu vyrostla na 20…

Staropramen má lepší jméno v cizině než v Česku, říká sládek. Za 20 let jsme várku vylili jen třikrát
„Když k nám přijde piják jiné značky, často se ukáže, že negativní zkušenost se Staropramenem není způsobená pivovarem,“ tvrdí Jan Špaček.

Zapomeňte, že je to hotelová restaurace. Greenhouse je především o dobrém pivu a mase
Šéfkuchař nové restaurace ve Fairmontu pracoval i u britské kuchařské hvězdy Gordona Ramsayho. Koncept stojí na spojení hospody s dobrou gastronomií.

Na otočku jezdili do Florencie jen kvůli sendviči. Z úspor pak rozjeli malou Itálii v srdci Moravy
Ke schiacciatě si vypěstovali takový vztah, že na ní vybudovali byznys. Jejich bistro Claudio je novou gastrochloubou Olomouce, míří ale i dál.

Tvá huba pozná středověk! Nadšenec vaří podle historických receptů a objíždí s nimi celé Česko
Pražský kuchař se rozhodl vařit podle středověkých receptů. Jeho stánek Ochutnej dějiny navštěvují labužníci z celého Česka.

Kuře a bubliny. Kamarádi nabízejí v bistru u náplavky jediné jídlo a téměř každý den ho vyprodají
Nenápadný Centraal na Rašínově nábřeží nabízí dokonalé smažené kuře a k němu šumivé víno. Funguje dva týdny, už ale platí za nový pražský fenomén.