Gastronomie

filip-sajler

Vývar je základ. Sajler ho zvládne až 3 miliony litrů za rok a pomohl mu i k chytré kantýně v lednici

V Hopi Holdignu připraví miliony balených jídel ročně. A přišli na to,…

holka

Naproti Štvanické lávce zakotvila nová Holka. Vyrazit za ní můžete na skvělé jídlo i tankové Dalešice

Po dvou týdnech je tady čerstvé vydání newsletteru Deli, ve kterém tentokrát našly místo především brunchové novinky a také jedna Holka v Karlíně.

rostlinna-mleka

Mléko, nebo nemléko? Rostlinné alternativy jsou i dvakrát dražší. Trend mohou změnit stát i obchodníci

Počet lidí omezujících konzumaci masa v Česku stoupá, růst však brzdí vyšší ceny rostlinných alternativ. Nemá na ně vliv přitom jen poptávka zákazníků.

KFC

Že jde McDonald’s do kuřat? To my hovězí neplánujeme, kuřecí je trendy, říká šéfka českého KFC

„Nedivím se, že i jiní jdou tímhle směrem, kuřecí je u nás nejoblíbenější. A ukazuje se, že to, co děláme, je trendy,“ říká Ivana…

aureole-nahled

Oblíbená pražská restaurace Aureole skončila. Není jisté, jestli ji v City Tower nahradí nový podnik

Do nejvyšší části City Tower se už za dobrým jídlem nevydáte. Majiteli Aureole skončila nájemní smlouva a rozhodl se, že již v provozu nebude…

sanjiv-suri-nahledRozhovor

Zátiší otevřelo svůj první fast food. Rychlý fine dining je budoucnost gastronomie, říká Sanjiv Suri

Zakladatel Zátiší Group nechce ustrnout, ale neustále inovovat. V rozhovoru říká, že se inspiruje mimo jiné i tím, jak funguje McDonald's.

zemeprojekt

Pravidelně dodávají na stůl ty největší dobroty. Tak jsme si se Ze Mě projektem vyzkoušeli upéct koláče

To, co uvaří a upečou, je zpravidla to nejlepší, co kdy člověk jedl. My jsme se od Ze Mě projektu naučili dělat vánočku, koláče…

mamam-nahled

Hranolky se potkají s tchajwanskou omáčkou. Na Letnou dorazí bistro Mămăm a předvede asijské rodeo

Co se stane, když se potkají sendviče a hranolky v americkém stylu s asijskými surovinami? Pokud chcete znát odpověď, měli byste 18. 3. vyrazit…

iveta

Vyhlášené citrony se stěhují na Masaryčku. Iveta Fabešová bude mít v budově kavárnu i malou akademii

Masaryčka má za cíl stát se oblíbenou gastrodestinací. Kromě zmrzlinárny Puro Gelato či korejského Hansiku tu bude i pobočka cukrárny Ivety Fabešové.

tomsa

U Dvou kohoutů mají sklep a my ho mohli vidět. A navrch ochutnat piva, která tady staří v sudech

Hospoda Dva kohouti oslavila páté narozeniny a odhalila, co ukrývá ve sklepě. Zdejší vrchní sládek tam přestěhoval pivo do sudů nejen po bourbonu.

tauris-nahled-2

Od tlačenky po tresku v majonéze. Jeden z nejbohatších Slováků otevřel v Praze Bistro u Býka

Nedaleko Prašné brány se můžete posilnit gulášem, tlačenkou nebo mezi Slováky oblíbenou treskou. Otevřelo se tu totiž Bistro U Býka.

premek-burger

Přemek Forejt má nové burgery v McDonald’s. Vymýšlel jsem je v Entrée a hladový, to vařím nejlíp, říká

„Vzal jsem věci, které mám sám rád, a složil je podle sebe,“ říká populární šéfkuchař o nových burgerech Maestro pro McDonald’s.